Een telefoon wel of niet verzekeren?

Wel of niet?

Veel mensen vragen zich hetzelfde af: moet ik mijn telefoon wel of niet verzekeren? Hier is geen ja of nee antwoord op te geven. Dit moet men zelf beslissen en dit kan besloten worden doormiddel van verschillende factoren mee te nemen. Verschillende factoren kunnen zijn: de prijs van de telefoon of de verzekering en hoe zuinig men met de telefoon omgaat.

Erg duur

Ten eerste, een verzekering voor je telefoon is erg duur. Dit is de reden dat mensen niet direct een verzekering afsluiten maar hier eerst even over na moeten denken. Aan de ene kant is het natuurlijk heel erg fijn om te weten dat als jouw telefoon schade oploopt door jou of door anderen dat dit vergoed wordt. Maar aan de andere kant, hoe vaak gebeurt het dat jouw telefoon schade oploopt? Dit komt niet heel vaak voor maar je betaald wel elke maand een hoge premie. En is het de verzekering wel waard als de telefoon schade oploopt? Is de premie daar niet te hoog voor?

Is het het wel waard?

Want het komt vaak voor dat de kosten een verzekering voor je mobiele telefoon dus erg hoog zijn. Echter, vaak blijkt nog dat er veel uitzonderingen zijn waarbij je alsnog zelf moet betalen voor de schade die je telefoon heeft opgelopen. Meestal geldt er zelfs nog een eigenrisico, deze is vaak hoger dan de betreffende schaden. Vaak is het dus goedkoper om je telefoon gewoon te laten maken als er schade is ontstaan. Hier bent u relatief goedkoper mee uit dan dat u elke maand een hoge premie moet betalen.  Maar stel u telefoon wordt een keer gestolen of de kosten voor de schade rijzen de pan uit, dan is het natuurlijk fijn dat het vergoed wordt door de verzekering.

Zelf reparerenTelefoon reparatie maastricht

Dus, het is fijn om een verzekering te hebben als de kosten voor de schade erg hoog zijn. Echter, dit weegt niet af tegen de hoge premie dat men moet betalen per maand. Het is relatief goedkoper om de schade die de telefoon zo nu en dan oploopt gewoon te laten repareren. Durf je je telefoon reparatie zelf niet aan dan kan je hem brengen naar een telefoon monteur in je omgeving. Deze zijn een stuk goedkoper dan je telefoon opsturen voor reparatie